AMICS DE SANT BLAI


Els Amics de Sant Blai varen néixer el 15 de gener de 1987 com a missió pròpia de la Confraria de la Dolorosa. L’esperit que va moure el començament era la necessitat de manifestar la fe com a fruit del sagrament de la Confirmació. Dos compromissos concrets varen donar forma a la voluntat inicial de cuidar i mantenir viu tot el que es refereix a Sant Blai: obrir cada diumenge l’oratori. I mantenir una contacte directe amb els missioners campaners i mallorquins. I a més, ajudar la Parròquia en totes les seves activitats. 

Des del començament, es va notar una plena sintonia entre l’entusiasta grup promotor i els desitjos de bona part dels campaners. Les millores varen anar sorgint progressivament: Projecte de restauració, campana nova, jardí de flora mediterrània. Més envant, electrificació, aigua, restauració de l’interior del temple, vitrall del canzell, jardí de palmeres acompanyat de distints memorials relacionats amb el nostre poble, nou orgue, certamen literari de Sant Blai, etc. Tot això s’ha pogut dur a terme amb la generosa col·laboració de moltes persones. 

L’any 2002 es va fundar la confraria del Sant Crist de la Salut, formada per nins i nines que participen de la catequesi. L’any 2011 es va aconseguir un tros de terra per dotar l’oratori d’un aparcament.

L’any 2012, coincidint amb els 25 anys del grup, el dia de Sant Blai es va beneir un nou sagrari i un canelobre, artísticament bastits amb nobles materials com són la llenya d’olivera, d’ametler i de taronger, el vidre, el llautó, el ferro i la pedra. Estan dissenyats per Eva Choung Fux i construïts per Andreu Prohens, Miquel Peñaranda, Heinz Fux, Pau i Bartomeu Ballester, Miquel Lerma i Ma Carme Adrover.

El nombre de membres dels amics de Sant Blai ha anat creixent fins a formar una gran família de més de 60 persones que organitzada en 7 grups dóna resposta a les distintes necessitats que marca el dia a dia de l’oratori campaner. 

La festa de Sant Blai és el moment més intens de intervenció del conjunt dels amics de Sant Blai, tant el dia del Sant, com el diumenge següent, en que es fa la romeria, com també el dissabte, que està dedicat a la gent major i a la benedicció dels infants. Els participants a la festa poden adquirir els panetets de Sant Blai, l’oli de romaní, el suc de murtó i altres articles que es beneeixen, i que són un bell record de la festa.

El Diumenge de l’Àngel hi ha el pancaritat. I la festa del Sant Crist de la Salut el primer diumenge de setembre. 

Una vegada cada mes, el primer diumenge, hi ha Missa a Sant Blai. I és freqüent la celebració del sagrament del matrimoni. Cada diumenge capvespre l’oratori està obert. 

Els amics de Sant Blai també tenen esment d’obrir l’Església Parroquial cada dissabte matí de 10 h a 13h.

Contacte: Margalida Martorell, presidenta dels Amics de Sant Blai. Tel.: 690 825 927

Responsables dels grups de voluntàries: Maria Ballester, Maria Fullana, Josefina García, Magdalena Perelló, Miquela Ginard, Magdalena Perelló, Catalina Perelló, Margalida Martorell.

2 comentaris:

  1. Bon dia,

    Sant Blai també s'obri, els dissabtes matí de 10 h a 13 h, o només el diumenge horabaixa?

    Gràcies,

    Cati Seguí

    ResponElimina