diumenge, 20 de març del 2016

PREGÓ DE SETMANA SANTA 2016


Ahir vespre s'encetà la setmana Santa a Campos com cada any, des de fa vint-i-nou edicions, amb el ja tradicional Pregó. 

L'encarregat d'aquest fou el campaner, bioquímic i filòleg Joan Ignasi Servera Vila, el qual el desglosà xerrant de l'ésser humà i la paraula, fent referència desde l'Evangeli de Sant Joan fins al llibre de mil proverbis de Ramon Llull. Seguint amb l'etimologia i evolució de les paraules relacionades amb la Pasqua, desglosant el passeig al llarg del temps dels mots llatins, grecs o hebreus que han esdevengut els termes d'ús actual. 

Joan I. Servera, el temps del Pregó

Continuà xerrant de l'Església mallorquina en relació al seu atresorament de la llengua culta, mantenint-la fins i tot quan a l'exterior s'imposava una altra realitat. 

Explicà la relació entre la setmana Santa i el cel, aconseguint mantenir una expectant atenció en la totalitat dels assistents a l'acte, lligant els cicles lunars amb la celebració d'una festa aparentment anàrquica en l'adopció del seu dia i finalitzà amb el sentit i tradició de les festes de Pasqua, xerrant de l'amor incondicional com a missatge en majúscules d'aquests dies, concloent amb una encertada prosa damunt la Setmana Santa campanera.



Tancà l'acte la coral Sant Julià amb una acurada sel·lecció de peces per a l'ocasió.

1 comentari: